top of page

Заголовок 1

Работническо-селска партия, за работническата класа и за социалистическата алтернатива!

Заголовок 1

НОВИНИ

  събития

Съобщение за конгреса на 23 март 2024 год.

VII-я конгрес на БРСП ще се проведе на 23 март, във Варна, ул."Драгоман" № 3 от 10 ч.  Виж Решението на НК в раздел НОВИНИ, подраздел КОНГРЕСИ!

 съобщения

Нова предизборна коалиция за предстоящите извънредни парламентарни и местни избори. Коалицията е между БРСП и партия "Нация". Името на коалицията е: ИЗЛИЗАНЕ ОТ   НАТО И ЕС /ИНЕС/. Отворена за присъединяване на други партии. Да и пожелаем успех!

Недялко Йорданов
ДОЖИВЯХМЕ

Какво доживяхме Господи...Господи, какво доживяхме...

Горе... Ръка отрязана...Вързана яко...Видяхме.

Плува във въздуха... После слиза надолу, горката...

Време е... Време е вече... Ще я последва главата.

Тялото на войника... Режем... Как е останал...

И на работника, който до него прав е застанал.

Режем и двамата... Хвърляме някъде там... След което

следва бюстът на майката и главичката на детето.

Време му беше, нали... Стига ни е напомнял

как го посрещнахме радостно с цветя вместо с бомби.

И как със него тръгнаха хиляди наши войничета...

За да спасяват България, защото си я обичаха.

А бомбите падаха яростно... В зимните дни отминали.

И самолети стотици... И колко хора загинали...

Кой да помисли тогава от тези хорица... Клетите...

Че ще издигнат в София паметник на самолетите.

А този паметник... Долу!.. Днеска кому е потребен.

Някакъв си войник... И работник... И майка със бебе.

Мила Българийо...Пак ли?.. Вечно добра... И послушна...

Толкова мъки понесла... Нима си пак равнодушна?

14 декември 2023 г.

1

Предизборна коалиция „ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ НАТО И ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ“

 

 

Уважаеми приятели,

Време е да обявим създаването на една нова политическа коалиция. Политическа коалиция, която е доста различна от всички, правени досега. Различна по няколко вектора.

Първо – защото това е първата в новата политическа история на страната евроскептична коалиция. Ние имаме мъжеството и достойнството да заявим публично, че България трябва да напусне НАТО и Европейския съюз, за да оцелее тя самата.

Второ – защото това е тематична коалиция. Слагаме в основата й две точки – излизане от Европейския съюз и излизане от НАТО. И около тях имаме амбицията да привлечем колкото може повече партии и организации, които изповядват тази политическа философия.

Разликата къде е? Разликата е, че ние се стремим да обединим около тези точки не политически партии от определен политически спектър, например левите, или националистите… Ние протягаме ръка към всички партии, независимо дали са леви, патриоти, националисти или крайно – десни. Важното е да искат излизане от НАТО и ЕС. Извън преследването на тези две цели, всяка от партиите си запазва правото на самостоятелни политически действия, на свободно пропагандиране на своята идеология, на свободно организационно развитие.

Името на тази коалиция… Името е кратко, точно и показателно. И провокативно:

 

„ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ НАТО И ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ“

 

Ние смятаме, че разделителните линии в обществото през следващите няколко години ще се оформят категорично по въпросите "ЗА" и "ПРОТИВ" оставането на България в ЕС и НАТО.

Нашето позициониране по въпроса е категорично, както недвусмислено показва името на коалицията. Ние сме за излизане от тези две организации. България се намира на ръба на огромна катастрофа / икономическа, политическа, морална и демографска/, и според нас няма друг правилен ход за страната ни, освен промяна на политическия курс. Има достатъчно българи, които искат същото, но нямат – към настоящия момент – свое политическо представителство.

Бъдещето на страната трябва да се базира на нейният абсолютен суверенитет. На нейната военна, икономическа и политическа независимост, както и стремеж към социална справедливост. Членството на България в каквито и да било военни или политически блокове ни носи повече вреди, отколкото ползи.

Вярваме, че българският народ има достатъчно мъдрост и може сам да определя своето бъдеще, без да получава инструкции от хора или групи, които прокарват чужди политически, икономически и военни интереси.

За разлика от останалите политически партии, ние сме БЪЛГАРОФИЛИ. И ще защитаваме интересите на България, а не на чужди държави.

Европейският съюз унищожи българската икономика, унищожи българското производство. Ние сме им необходими единствено като потребители и пазар, а не като конкуренти на техните производители. ЕС унищожава целенасочено цели сектори от селското ни стопанство, от зеленчукопроизводството, от производството на плодове. Тотално разсипа животновъдството на България! След влизането в Европейския съюз, поради неговата дискриминационна политика спрямо България, с над един милион души е намаляло населението на страната! Заради политиките на ЕС плащаме електроенергия четири-пет пъти по-скъпо от цената, която плащахме по-рано. Губим икономика, губим производители, губим работни места…

ЕС целенасочено работи срещу интересите на отделните държави, за да ги претопи. На Брюксел му трябват европейци, а не българи, гърци или унгарци, например! Прокарва се джендъризма като официална евро-политика, в противовес на традиционните и истински ценности, които българите са имали.

Ние не сме съгласни с това!

Очевидно е, че ЕС няма да се реформира, той иска да е свръхдържава, а не съюз на суверенни нации. Това не е в наш интерес. Налага се да го напуснем, за да запазим нашата идентичност и бъдеще.

Либерална Европа постепенно умира, а заедно с нея ще си заминат и народите, които останат подчинени на Брюксел. Шанс за оцеляване имат само онези, които се откъснат от това паразитно формирование, наречено Европейски съюз. Това е нашата кауза! Да изведем България извън блатото на европейската бюрокрация и унищожителните либерални ценности. Да върнем контрола върху България в ръцете на българския народ. Да направим България свободна страна!

Дошло е време разделно. България е изправена пред избор.  Ние нашия избор сме го направили. България трябва да напусне НАТО и ЕС! За нейното добро, за доброто бъдещето на децата ни!

Кирил Гумнеров

Съпредседател на коалиция „ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ НАТО И ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ“

Обява за VII конгрес на БРСП

                                                 ДО ВСИЧКИ ПРЕДСЕДАТЕЛИ НА ОБЛ.КОМИТЕТИ;

                                          - АКТИВИСТИ НА ПАРТИЯТА;

                                         -НОВИ ЧЛЕНОВЕ НА ПАРТИЯТА-ПЕНСИОНЕРИ;

                                         -УВЕДОМЕНИ ПО ТЕЛЕФОНА:

                                              Димитър Димов-0877106012 и

                                              Борислав Маринов-0896287030

      

      VII-я редовен конгрес на БРСП ще се проведе на 23 март /събота/ от 10 часа в гр. Варна на ул. "Драгоман" №3, съгласно решение на НК от 17.10.2023 год. Прилагам тук решението.

      Комисията по промени в Устава си свърши работата и предлага на Вашето  внимание три проекта за разглеждане и приемане на конгреса. Приложени. На конгреса след гласуване по предложението за промяна името на партията, ще се разглеждат тези/този/ Устав, който отговаря на приетото за в бъдеще име на партията. Естествено, ако има и други предложения. Моля и трите варианта да се разгледат на предстоящите областни конференции, на които се избират делегати за конгреса. Делегатите на конгреса се избират съгласно т. 12 от решението на НК.

      Засега няма проект за нова програма предложена от комисията по програмата. Като постъпи ще Ви я пратя за сведение и разглеждане на конференциите и събранията.

 

 

31.01.2024 год.                                                               СЪПРЕДСЕДАТЕЛ:         /П/      / Георги Станев/

До всички !До всички!До всички !

ПП" БРСП "във връзка с предстоящия 7 конгрес приема нови членове от цялата страна .Живеем в времена ,в който светът е двуполюсен: от една страна са човеконенавистните капиталистически ЕС и НАТО ,от друга е набиращия все по голяма сила БРИКС .Ние сме твърдо зад БРИКС .Днес в България работникът и селянинът са подложени на унижението да слугуват на самозабравили се бизнесмени капиталисти ,без да са ясни техните права и без да е сигурно ,че ще се намери ,кой да ги защити ,ако се случи нещо с тях . Затова в повечето случай те търсят спасение в чужбина .Където и заплащането е по добро и има ясно регламентирани правила .Ако Вие сте против това България да е една от страните с най бързо намаляващо население в света ,ако искате да живеете,ако искате да живеете в страна ,в която хората живеят без страх за утрешния ден ,с ясно определени закони и правила ,защитаващи обикновения човек ,работник и селянин,тогава присъединете се към нас .Пишете до администраторите на страниците,блога и групите на партията .Очакваме ви с уважение ръководството на Брсп

Заголовок 1

OOOтекст»

Декларация

на НК на БРСП

във връзка с преговорите на РФ с САЩ и НАТО.

         Ръководството на Българската работническо-селска партия разглежда искането на РФ, като правилна реакция в подходящият момент, на лъжите на САЩ и НАТО дадени на Горбачов преди 32 години. Руската федерация наистина е притисната от Запад, а притиснатият субект обикновено не подбира средствата за освобождение. Опасността от ядрена война е налице и ние българите също бихме станали нейни жертви, тъй като правителството на България с малки изключения смята да бъде активен член на НАТО. Ние, българският народ, който ще пострадаме от наличието на 4-те военни бази на САЩ на наша територия и недай се боже, войски на НАТО и проектирания щаб на НАТО в гр.Варна, тъй като въпросните бази и войски в една война ще бъдат цели на РФ. И не е вярна появилата се теза на бившия комунист, сега демократ Николай Шаламанов, че настаняването на войски на НАТО в България, която граничи с РФ по море, било отбранително действие, а насочването на руските ракети към тези войски и бази било агресия!!! Представяте ли си драги наемни работници, селяни и служители, какъв и……т се опитва да оневинява тези, които се подготвят за пореден път да лапат части от голямата руска земя и да обвинява собствениците на тази земя в недопустимото според него НАСОЧВАНЕ /не изстрелване/ на ракети! Срам за избирателите на ПП „ДБ“!

             Дано няма ТСВ! Обръщаме се и към националистите в България, които се надяват да управляват България някой ден. Няма да управлявате България, защото тя няма да я има. От запад модернизираната с руски оръжия Сърбия, а от изток Турция, ще окупират България с благословията на Русия! Така, че мисли и действай народе, докато е време, да останем сега без чужди бази и чужди войски! НАТО, отстъпи! Войната е най-лошото нещо за работниците! Мир искаме!

           А от управниците ни искаме да стоят настрана от големите, когато се ритат и да мислят само за България. Надяваме се, че имаме такива на отговорни постове, за разлика от многото попрегърбени към САЩ и НАТО политици.

27.12.2021 г.                                 Национален Комитет /НК/

ПП"Обединени работници,селяни и пенсионери"- заедно да се браним!

Тази идея възникна сред пенсионери в София. Искат да имат партия! Ние от БРСП сме съгласни в ръководството на партията по равно, да влязат представители на работниците, селяните и пенсионерите. Дори съпредседателите да са трима. Борбата ни за справедливо заплащане на труда и достойни пенсии да е обща, надяваме се, че ще е с по-добър резултат. Много е важно, там където тази идея се хареса от пенсионерите да изпратят избран от тях човек на Конгреса, за да бъде включен в състава на ръководството, за да работи за пенсионерите. Сами разбирате, че това няма да стане за всички пенсионери в страната изведнъж. Но постепенно може да се получи и най угнетените и безправни слоеве от българите в бъдеще да имат представители в Народното Събрание. Бъдете инициатори на съвместната ни партия-ОРСП!

Заголовок 1

Обръщение

на НК на БРСП към работническата класа в България

                                                                                               

Другарки и другари, скъпи наемни работници и служители,трудещи се селяни,

Новата постановка на политическия театър, поставена у нас с изборите на 04 април 2021 г., 45-тото НС, трите неуспешни опити за съставяне на правителство, служебното такова и новите избори на 11 юли т.г. , действително привлякоха вниманието на българите. Но очакваните сътресения в живота на управниците ни от ГЕРБ, както си го представяха  протестиращите миналата година с  искането„Оставка, Съд и Затвор“ обаче няма да се случат. Ще изгори някой бушон в йерархията надолу и толкоз. Големите кражби и далавери, корупцията,натрупаните дългове на държавата в милиарди -49, всичко ще се замете и ще остане внуците ни да ги плащат. ГАРВАН ГАРВАНА ОКО НЕ ВАДИ! Тя цялата тази пукотевица била за привличане на гласоподаватели към новите буржоазни партии. Всички / стари и нови партии/ се кълнат във вярност на НАТО и ЕС, към новия голям  задокеански брат, в крадливата и нечестна капиталистическа система! Докато ПП“Демократи за България“ открито са дясна партия, то НТН или ИТН заблуждава младежите с „НЯМА ЛЯВО, НЯМА ДЯСНО“, гласувайте за нас! /пък ще видите още по авторитарна власт от Бойковата/

Уважаеми наемни работници, служители и селяни,

Само осъзнатата работническа класа може да задава и получава бърз отговор от корумпираните буржоазни политици, от наглите борци и мафиоти преоблечени като бизнесмени, правещи пари дори и от дарените фурми /Иван Ангелов- Пилето/ с благословията и помощта на министър-председателят!?!? Но когато е на власт!

Днес не сме готови за революция, днес трябва да се явим на изборите на 11 юли обединени и силни. Дано да е вярно намерението на Жан Виденов да участва в тези избори с коалиция от леви партии. Нашата партия вече заяви желанието си заедно с Възраждане на отечеството да участва в тази коалиция за „Чиста и Свята Република“. Призоваваме всички леви и патриотични партии, всички наемни работници и служители, трудовите селяни на ОПИТ с гласуване за себе си, за бъдещето на децата и внуците си, да има в новото  НС депутати , които ще защитават интересите на работническата класа, тоест на мнозинството на народа!

 

Зам.Председател на НК на БРСП, монтажник метални конструкции и тръбни инсталации:          …………………………………………………………     /п/…………….

18.05-2021 г.                                                                         / Стоян Ив. Василев

Честита Новата Година, драги членове и симпатизанти на групата, страницата и блогът на Българската работническо-селска партия! Веднага след идването на 2021 г.трябва голяма мобилизация, ако искаме да участваме в изборите! Списъци, листи, чл.внос и дарения, всичко всеки трябва да направи, колкото и както може. Благодарни сме и на минимална помощ! Бъдете живи, здрави и с надежда за добър резултат на изборите! И никакъв Ковид-19 да не Ви лови!

 Парламентарни избори 2021

Какви хора да изберем в следващото народно събрание?

Протестите в България вероятно ще завършат с исканите оставки на Борисов и Гешев. Пред всички стоѝ въпроса, какви хора трябва да ги заместят, за да се развива държавата ни демократично, прогресивно  и справедливо. На бъдещите извънредни парламентарни избори трябва да се изберат отговарящи на целта народни хора.Питат ме приятели, познавам ли такива? Да,познавам лично такива хора, пък и в нашата и световна история има много такива. Като Левски и Ботев,Смирненски и Вапцаров, които живяха и се бориха за България, без да искат нищо от нея, а си дадоха живота за свободно и справедливо общество. Да, знам за парижките комунари и доскорошния президент  на Уругвай-Хосе Мухика, който се отказа от пенсията си, а докато беше президент даваше по голямата част от заплатата си за благотворителни цели.Хосе показа личен пример, а парижките комунари още тогава в 1871 г. знаеха, че полза за обществото ще има тогава, когато със закон установят заплатите на висшите държавници да бъдат, като на работниците- ЕДНА РАБОТНА ЗАПЛАТА. Цялата държавна администрация осреднено да получава една средна работна заплата, каквато е в държавата.Естествено висшите държавни служители по-голяма, чистачките по-малка заплата, но средно общите пари за заплати,разделено на броя държавни служители да е равно на средната заплата на работниците в държавата.Увеличава се средната заплата в страната, увеличава се и тяхната заплата. Не като сега, както нашите избранници сами да си решават ,колко да им е заплата!!! Уж народа им е работодателя, а пък сами си определят тлъстите заплати….! Да, но нямало тогава да има умни и образовани кандидати за управници, ми шепнат приятели! Ще има, винаги има родолюбиви хора, които поставят общественото пред личното благосъстояние, самия факт, че има такива хора показва, че те са далеч по умни от всеки един егоист, отворил голямата си уста да лапне най-големия пай от общественото и после да влезе в затвора. Отдай един мандат, най-много два на обществото за една прилична заплата, пък има време и за повече, всеки може да се докаже в производството и за себе си и за обществото. Заявих,че познавам лично такива достойни хора за народни избранници и държавни служители. Много години съм председател на Българската работническо-селска партия, имах възможността да се запозная с различни хора, не само от моята партия, но и в  идейно близки партии и движения. Никак не е трудно да се проучат програмите на партиите и да се видят, кой за какво е! Няма друга партия в България, която да поставя този въпрос /за заплатите на висшите държавни служители и примера на парижките комунари/ така основателно и твърдо, като нашата партия в 30 годишната и история на съществуване. И още един закон трябва да се приеме- броя на държавните и общински служители да бъде максимално 15 % от броя на всички работници и служители в страната, както е в Германия сега. Защото днес, този процент е 24 % в България!!! Никога бюрокрацията в България не е била толкова голяма! Нямаше досега  такъв обществен дебат, такъв остър протест, такава мисъл сред хората в края на краищата какви хора да се изберат, за да не бъде България на унизителните последни места в Европа, дори в света по доходи и първи по демографска криза. Членовете на БРСП са достойни хора, към такива хора, с такива мисли /да работят за обществото,без лично обогатяване, честно и всеотдайно/ се обръщам с призив да заповядат в Българската работническо-селска партия. За да станем още повече и напълно готови, ако обществото има нужда от нас!

Георги Иванов Георгиев- съпредседател на НК на БРСП

130926526_3072293956204291_6187935303605

Българската работническо-селска партия сключи договор с ОПЛОТ-България за съвместно участие в изборите. Платформата може да намерите в р-л НОВИНИ подраздел ИЗБОРИ

И на тези 

Заголовок 1

от изх.поща на партията:

Българска работническо-селска партия, Национален Комитет

9010, Варна, gsm: 0889655337, 0894266499,

email: brsp90@hotmail.com  web: brsp-party.ml    блог: gevara01.blog.bg

 

Изх.№ 5 /09.04.2020                           

 

До г-н Министър-Председателят на Р-ка България

Копие:

До г-н Министъра на здравеопазването на Р-ка България

До г-н Министъра на вътрешните работи

 

 

 

ПРЕДЛОЖЕНИЕ

Българската работническо-селска партия подкрепя усилията на обществото и здравните власти за ограничаване разпространението на Ковид-19 в страната. В същото време след изтичане вече на четири седмици от началото на кризата, смятаме, че в  някой от разпоредбите могат да се внесат промени. Така например гражданите от областните градове трябва вече да могат да отиват до вилите и имотите си извън обл.град с цел засяване на пролетните култури. Знаете много добре, че  ДЕН, ГОДИНА ХРАНИ. За тази цел в  декларациите си за излизане от обл.градове, гражданите да декларират: 1. Че отиват за тази цел и 2. че се задължават да не влизат в контакт  с местните жители на населеното место, в което ще пребивават или ако осъществяват такива, да бъдат съгласно инструкциите на здравните власти.

                Смятаме, че е все едно дали гражданина Х ще бъде изолиран в имота си в града или в населено място извън града. Във втория случай ще има възможност да си посее картофите, доматите и др.земеделски култури. Това ще даде някаква минимална сигурност на тези семейства, че във времена на глад могат да оцелеят.

               Вероятно и други заповеди и разпореждания има възможности да се реагира по адекватен начин. За това, молим, внимателно да се разглеждат предложенията на хората.

 

                                                                          ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НК на БРСП:   /п/

                                                                                                                                                                                              /Георги Иванов/

Йордан Малджански- съпредседател на Българската работническо-селска партия.

 

ДОВЕРИЕТО КЪМ ГРАЖДАНИТЕ ЗА ЕВРОПЕЙСКО РАЗВИТИЕ НА БЪЛГАРИЯ „ГЕРБ“Е СРИНАТО С АЧС. СЕГА Е МОМЕНТА ЗА ОБЕДИНЕНИЕ НА ВСИЧКИ СЕЛЯНИ И ОНЕЗИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ, КОИТО ИСКАТ ДА Я ИМА БЪЛГАРИЯ ДА НИ ПОДКРЕПЯТ НА ТЕЗИ ИЗБОРИ . НАШИЯТ ДЕВИЗ, НА БРСП, Е:"НИТО ЕДИН ГРАЖДАНИН ЗА ЕВРОПЕЙСКО РАЗВИТИЕ НА БЪЛГАРИЯ СЕЛСКИ КМЕТ“. ВСИЧКИ КОИТО СЕ ЧУВСТВАТ БЪЛГАРИ И ЗАСЕГНАТИ ОТ ДЕЙСТВИЯТА НА ГРАЖДАНИТЕ ПРИ ТАЗИ АЧС И ОНЕЗИ, КОИТО НЕ СА ДОВОЛНИ ОТ ДОХОДИТЕ  И НАЧИНА СИ НА ЖИВОТ, ДА МИ СЕ ОБАДЯТ НА ТЕЛ.0878949214,0894266499, ЗА ДА КООРДИНИРАМЕ ДЕЙСТВИЯТА СИ. ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ ТРЯБВА ДА ОРГАНИЗИРАМЕ ЕДИН ПРОТЕСТ НА НЕДОВОЛНИТЕ ОТ 10 ГОДИШНОТО "УПРАВЛЕНИЕ " НА ГРАЖДАНИТЕ, ПРЕЗ КОЕТО ВРЕМЕ ОТКРАДНАХА ОТ ПРСР 18 МИЛИАРДА ЛЕВА, ИЗГОНИХА 1.5 МИЛИОНА СЕЛЯНИ , ЗАКРИХА 800 СЕЛА И ОБЕЗЛЮДИХА ЦЕЛИ РЕГИОНИ, КАТО СЗБ.

Защо лявото не върви?

Основната причина за спада на левите избиратели в нашата страна е в липсата на велика социалистическа държава в Европа.БСП не е марксистко –ленинска партия, тя е социалдемократическа партия със западно –европейска визия. В случая така трябва да гледаме на БСП. За съжаление в нея има много редови членове, които усещат промяната в програмата и ръководството, но поради различни лични причини продължават членството си в тая партия. Бъдещето на тази партия е пределно ясно-винаги с по-малко избиратели!

Веднага обаче идва въпроса: Защо левите, истинските марксистко ленински партии не могат да се възползват от този естествен спад на подкрепата на БСП. Толкова години чакахме тази лъжлива и предателска партия да изгуби доверието на избирателите и членовете си, случва се вече,но хората не идват при нас. Защото планът на десните, на световната капиталистическа система сработи, всички хулят социализма, превзеха образованието и там сеят отвращение към комунистите, телевизиите и пресата са в техни ръце, икономиката, културата също. Няма го СССР, няма нито една социалистическа страна в Европа. За разлика от другите континенти. БСП като техен съюзник, понякога дори ги изпреварва в стремежа си да строи капитализъм. И понеже присвои всичко материално и финансово от БКП, целенасочено, напълно съзнателно рушеше и разделяше новосъздадените компартии. И днес се оказа нежелана от никого, нито от партиите на протеста, нито пък има мощна компартия в ляво.

Каква стратегическа грешка допусна БСП? Че не избра и не подкрепи нито една истински лява партия. Искаха те да са едновременно леви и десни. Поменуваха героите дали живота си за друга система и в същото време предлагаха и приемаха антинародни закони и кандидатстваха за НАТО. Ако бяха поне донякъде верни на марксизма-ленинизма щяха да поддържат с известен процент от присвоените пари на БКП и субсидиите след 89 год. една истински лява партия и сега в процеса на упадък щяха да имат съюзник. Естествено не във всичко, но имаше и има достатъчно възможности за взаимодействие. Ако бяха комунисти, а не предатели. В 1990 г.отхвърлиха предложение на БРСП за съвместно участие в избори защото сме били регионална партия. Не знам какво са казвали на другите партии, вероятно са изтъкнали подобни несъстоятелни причини. Вместо подкрепа създаваха менте- комунистически партии, внедряваха техни хора в БРСП и БКП с цел разкол и заличаване, но не успяха и в двете партии.. Ето защо БСП не заслужава днес нашата подкрепа. Нека се свличат надолу в изборите, нека членовете ѝ да я напускат! Без това партиите в България с олигархични ръководства са толкова много, с една по-малко няма да се промени нищо. В БРСП членуват само хора на наемния труд-работници, селяни, служители. Нямаме нито един бизнесмен /капиталист/, а в БСП са колко много, каква лява партия е, още повече пролетарска, комунистическа, както услужливо я наричат нейните партньори от дясно?

Нашата задача днес, колкото и трудно да е, без финансиране и сред доминиращи буржоазни партии е: мобилизация на всички честни социалисти и комунисти и утвърждаване на идеята за коалиционно участие на избори. Общи действия след приключване на Ковид-пандемията с всички групи, съюзи, синдикати,партии –теоретично и практически обозначили се като леви, на празници и митинги, протести и стачки на работниците и служителите, в подкрепа на всички справедливи искания на българските граждани. Самофинансиране на всички дейности.Срещу капиталистическата система, която създава малко богати и много бедни! За социализъм на 21 Век, отчиташ допуснатите грешки в миналото.

Уважаеми варненски работници и служители,

Наближава първи май. По цял свят наемните работници и служители протестират на този ден за по добри условия на труд ,за по-добро заплащане на труда им. Така е и в нашите съседни държави- Турция и Гърция. Само ние, българските работници и служители, пенсионерите, поради много „големите“ ни заплати и пенсии, не се включваме в международния ден на работническата солидарност. Защото бил измислен от комунистите! Като че ли евентуалните в повече пари, влезли в твоя джоб, приятелю, вследствие на солидарността от една страна и въздействието върху психиката на капиталиста от другата страна,ох, извинете,работодателя- /колко красива дума намериха за тези, дето живеят охолно от труда на експлоатираните/ са заразени с комунизъм! Спокойно,тази идея не влиза в човека през парите в джоба, а през мозъка на съзнателния работник и служител. На юг и запад хората нямат такъв проблем, синдикатите им са силни, самите работници разбират, че са по силни, когато са обединени и затова живеят много по добре от нас. Ето пресен пример, как у нас разбираме „общата“ борба на угнетените-стигаме най-много до обединение по професии, секции и колективи,поотделно, който по-рано поиска,получава от господаря ни, Бойко Борисов. Медицинските ни сестри малко позакъсняха, но все пак самодържеца им обеща 50 милиона, които те  харесват,но ги искат всяка година и затова пак ще протестират, но прескачайки сакралната дата 1-ви май. Защо? Вероятно по същите причини за които писах по-горе! Прави са, искат всяка година да имат добри заплати и не само заплати, а имат и други искания, които бяха валидни за друга система. Остава да протестират и на първи май, да ги обвинят, че са комунисти и да загубят всичко. Хитри! Българина /в случая българката/ все мисли да надхитри другите и той да е добре, пък другите…вълците ги яли. Затуй, уважаеми варненски и български наемни работници и служители, скъпи пенсионери, сме на това дередже. Разединението е добро дошло за господаря, за оная, другата класа, която Ви изсмуква и последните парици, чрез 20 % ДДС и други данъци, чрез моловете, аптеките и услугите, чрез сметките за ток, вода, интернет и последните левове за игрите на Пеевски. Те  изобщо не се страхуват, че взетите от Вас пари могат да ги заразят с комунизъм! А, Вие  стойте си и на 1-ви май в къщи,за да не се хванете „опасната зараза“! Останете си бедни, но десни! А ние,истинските леви, като нямаме Вашето мощно присъствие, ще се повеселим, вместо да протестираме, може и да се почерпим за празника, така е в Булгаристан на 1-ви ма

13130852_1112141425474621_2355137200451503008_o.jpg
 Дебат: Кой може да бъде избран за делегат на VІІ-мия конгрес на партията?
 В раздел"Новини-конгреси"
БРСП СЪОБЩЕНИЕ

      Съобщения

Малко от историята на БРСП.Нашето отношение към ЕС и НАТО  още тогава.

Заголовок 1

До ВСИЧКИ! ДО ВСИЧКИ!

Граждани на Република България!

        Много от Вас намразиха всички буржоазни партии в родината ни. И с право! Но има една особена, истинска народна, най-демократична и независима партия -Българската работническо-селска партия. Единствената алтернатива на лъжливите буржоазни партии!

    БРСП  е  единствената  автентична  лява  партия  днес! Тя се бори  за смяна на  строя, за ликвидиране  на  капитализма! Друга  такава  партия  има  ли  днес? Не, няма! Целта  е  социалистическа  пазарна  икономика  по  Маркс и  средствата  за  производство  да са обществена собственост,  у  работниците   и  селяните, у   избраните, но  подчинени  ръководители  пак  на  работниците  и  селяните! За възможно най-ниско равнище на бюрокрацията. Заплатите на най-висшите държавни служители да бъде равна на една средна работническа заплата. Пенсионната система - наистина солидарна. Равни пенсии за равен трудов стаж. Местната власт, съставена от делегирани представители на работническите колективи и представителите на пенсионерите, сменяеми по всяко време, изпращащи делегати за републиканските съвещания, също избирани и сменяеми по всяко време. Референдуми по всички важни въпроси на държавата и селищата в страната.  Това  е  разликата  от  преди 1989 г. Тогава  тези  средства  бяха  в  държавата  и  се  крадеше, разхищаваше, неглижираше, не  се  работеше  активно... поради  липса  на  социалистическа  пазарна  икономика!

    При  пазарната  социалистическа   икономика  средствата  са  в  трудовия  ко-
 лектив,  у  работниците  и  никой  няма  да  краде  от  себе   си, от  колектива, от  предприятието,  в  което  членува  и  работи! Конкуренцията  е между работнически колективи и доказано работи:  Китай, Виетнам  и  други! Като добавим и хубавите страни на държавния социализъм до 1989 г.: безплатното образование и здравеопазване, максимум 3 банки, държавна БНБ, инвестиционна и кредитно-търговска, кооперативното движение, трудовите бригади на учащите се, става ясно какви са основните предимства са социалистическата икономическа система. Ще използваме и добрите страни на частно-капиталистическата система след същата дата, та до днес, а имено: свободното слово,свободните медии, свободно пътуване по света:

                                                             БРСП  е  ЗА:
  -  СОЦИАЛИЗЪМ, РАЗЛИЧЕН  ОТ  ПОЗНАТИЯ  У  НАС  В  ПЕРИОДА  1944-1989г. -ИСТИНСКИЯ, МАРКСОВИЯ СОЦИАЛИЗЪМ;
  -  РАБОТНИЧЕСКА  ДЕМОКРАЦИЯ;
  -  ПАЗАРНА  СОЦИАЛИСТИЧЕСКА  ИКОНОМИКА;

 -  МНОГОПАРТИЙНА  СИСТЕМА, СВОБОДА  НА  ПЕЧАТА;

 - БЕЗПЛАТНО  ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ  И  БЕЗПЛАТНО

  ОБЩОДОСТЪПНО  ОБРАЗОВАНИЕ. 
                                                           БРСП  е  ПРОТИВ:
  - ЧЛЕНСТВОТО  В  НАТО  И  ЕС;
  - НАЛИЧИЕ  НА  ЧУЖДИ  ВОЕННИ  БАЗИ  В  БЪЛГАРИЯ;
  -  РАЗДЕЛЕНИЕТО  НА  БОГАТИ  И  БЕДНИ;
  -  ЕКСПЛОАТАЦИЯТА - ЧАСТНА  И  ДЪРЖАВНА. 
        БРСП  има  за  цел  консолидиране  на   всички  български  граждани  за едно  велико  дело:   Спасението  на  майка  България!

       За това дело сега са нужни честни, смели и безкористни мъже и жени, верни на идеята хора. Такива са членовете на БРСП! Стани член на автентична, народна, лява партия за Майка България!

                              От организационния комитет за провеждане на Извънреден конгрес

Братските партии по света осъждат израелските убийства на палестинци.

    Уважаеми наемни работници и служители, селяни, пенсионери!

 

   Ако сами не си помогнем, няма кой да ни помогне. Българската работническо-селска партия е Вашата партия.Това е партията на бъдещето , с най-добрата програма,реализацията  на която ще ни направи щастливи хора.Заедно можем! Организирайте се в местна структура на БРСП!              

Gsm: 0889082901,0879430508,  brsp-party.ml

.

      Чрез посолството на Р-ка Турция в София

                                                                                            До господин Президента на Република              Турция

 

Долу ръцете от известната група за революционни песни Йорум!

Членовете на групата са наши интернационални братя в борбата ни за по справедлив свят!

Вместо в затворите в Турция, ИСКАМЕ групата в България, заедно да посрещнем 1-ви май!

Песните на група Йорум,,ще пребъдат във вековете, Вашата власт, господин Ердоган е временна!

 

От Българска работническо-селска партия,

От гражданско сдружение „Български работнически съюз”

thumbnail_2019 WFTU wishes ESP.jpg

Българска работническо-селска партия-Национален Комитет

9010, Варна,кв.Чайка,бл.4,вх.А,ап.37, тел. 02 8259801,

gsm:0889082901,

email:brsp90@windowslive.com,brsp90@hotmail.com

web:brsp-party.ml

 

 

                         Декларация

               Националния комитет на Българската работническо-селска партия,на свое заседание на 5 и 6 август 2017 г. РЕШИ:

               V пленум в София проведен на 02.ІV.2017 г.беше организиран и проведен напълно по Устава на партията и ЗПП. Неговите решения не влязоха в сила поради отказа на Съпредседателят Тодор Жеков и Саша Атанасова да признаят пленума за състоял се. Отказаха да предоставят протокола на председателстващия пленума за подпис, а по-късно и на членове на НК и НКРК при поискване, показаха за пореден път тяхното самочувствие на хора стоящи над колективния висш орган на партията, които могат да не се съобразяват с взети решения на пленумите, а след провеждането на пленумите да обявяват същите за несъстояли се.

               В същото време мнозинството от членовете на НК на БРСП смята проведения извънреден пленум в Добрич за незаконно свикан и противоуставно проведен, без кворум с участието само на 3 –ма члена на НК, но за съжаление с участието на на председателят на НКРК. Обявяваме решенията му за невалидни, за незадължителни за нито един член на партията.

               Във връзка с нарушенията на Устава от председателят на НКРК,който е задължен по устав да следи за уставното провеждане и приемане на всички решения ,на всички нива в партията се състави  съответният протокол.

              Настоящият VІ разширен редовен пленум, през двата дни, се проведе напълно по Устава и всички решения би трябвало да влязат в сила, но отново господин Тодор Жеков заяви накрая,че пленум е нямало и ще трябва за пореден път  да се молим за препис от протокола, за да го внесем в Съда.

              Подписали: 1.Съпредседател на НК на БРСП…………п……………../П.Бетовска/

                                      2. Зам. Председател на НК на БРСП…………п…………/Р.Антова/

                                      3. Член на НК на БРСП………………………п………………./Ат.Николов/

                                      4. Член на НК на БРСП………………………п………………./Б.Иванов/

                                      5. Новоизбран член на НК…………………п………………/ Ив. Гецов/

                                      5. Член на НКРК на БРСП……………………п………………../Илия Йовчев/

                                      6. Член на НКРК на БРСП……………………п……………../В.Жеков/

Вече сме в 2018 г. Новогодишно приветствие към членовете и симпатизантите на БРСП

 

Приятели, скъпи другарки и другари, честита ни новата  2018 г.. Старата година отмина и надявамe се разделението в ръководството на партията също  да отмине.Чужди нам хора, извън партията,в съучастие на единият от съпредседателите ни, предизвикаха кризата в партията. Амбициозните  им намерения, кариеризмът им, не побиращ се вече в рамките на една партия и  един Устав, са към финала си. Има два варианта  за 2018 г. : или БРСП остава като партия и върви по своя път или  умира. Независимо дали ще я има  или не, в света и у нас борбата за истинският /Марксовият/ социализъм ще продължи. В  Русия сила набира движението за народовластие с много  близка до нас идеология,  Путин вече има сериозен конкурент в лицето на Павел Грудинин, ние желаем победа на Грудинин , арабският свят ври и кипи, малката и героична  КНДР сама се изправя срещу световния  хегемон, Куба отдавна вече не е сама в Латинска Америка, в Азия доминират нашите идеи, последно в Непал. В Европа борбата ни ще бъде за разпускане на НАТО и превръщането на ЕС в Европейски Социалистически Щати. Да си пожелаем  новата година да бъде много по-добра, много здраве и много успехи да ни споходят и да продължим безкомпромисната  борба за свободен труд, равенство и справедливост!

Д-р Пенка Бетовска- съпредседател на НК на БРСП,

Илия Йовчев- председател на НКРК

СЪБИТИЯ

Разменени приветствия по случай Нова година между Световната федерация на профсъюзите /СТФ/ със седалище  в гр.Атина и БРСП

 

Отговор от БРСП|

Вчера, 15:40

WFTU International (international@wftucentral.org)

Изпратени елементи

Уважаеми другари от секретариата на СПФ,

Благодарим за пожеланията за новата 2018 година. Желаем Ви много здраве и все така да бъдете активни в световното работническо движение. Независимо, че ние членовете на Българската работническо-селска партия и членовете на сдружение "Български работнически съюз" не сме участвали досега в мероприятията на СПФ, а само сме ги следили, то моля Ви, считайте ни за Ваши членове. Много съжаляваме, че преди година-две не можахме да изпратим наш представител в Атина, сега и да искаме сме в невъзможност да изпратим наш другар,чак в Мексико! Желаем Ви много успехи през настоящата 2018 г. и дано тя стане годината, в която БРСП и БРС ще заемат своето достойно историческо место в СПФ.

от ръководствата на БРСП и БРС


От: WFTU International <international@wftucentral.org>
Изпратено: 08 януари 2018 г. 6:46
Тема: Уважаеми Бьлгарски колеги

 

 

 

Уважаеми Бьлгарски колеги

Работници,безработни, и пенсионери в Бьлгария,

По повод новата година 2018 Световната Профсъюзна Федерация Ви пожелава лично здраве, успех в живота и в борбите си.
Световната Профсьюзна Федерация има исторически връзки с България бьлгарския народ и работниците в страната.

Секретариат на

CΠΦ

8-01-2018

ATHENS

Протокол

От II-ри  пленум на НК  на БРСП /след изв.конгрес/

            Днес 07 април 2021 г. в гр. Варна,от 18.00 часа, на ул.“Русе“ № 33,III- ти етаж, се проведе открит пленум на НК на БРСП. Съпредседателят др.Георги Иванов обяви присъстващите и отсъстващите: Присъстващи: Георги Иванов Георгиев-съпредседател, Румен Милчев Сакеларов-секретар, Зюлкюф Ахмед Бурук-касиер и Васил Петров Жеков, председател на НКРК. Поради пандемията и на основание чл.34 от Устава на партията другите членове на НК се включиха онлайн на платформата Gmail Meet, както следва: от гр.Пловдив Стоян Иванов Василев- зам.председател на НК и Петър Иванов Василев-член на НК, от Свиленград Георги Митков Станев-член на НК и от София, Максим Иванов Генов-член на НК.  

По телефона съгл. чл. 34 участва Пенка Недялкова Бетовска.

Или от всички 11 члена на НК, присъстват 8 члена и от НКРК-1 .

Отсъства: напусналият съгласно член 6 от Устава съпредседател Йордан Иванов Малджански. На същия многократно е напомняно, последен път с приложеното писмо с обратна разписка, който той не получи умишлено.

Отсъства: Росица Димитрова Антова, уведомена от Георги Иванов за пленума, поканена многократно да си издължи членския внос, отказа да присъства,била болна.

Отсъства: Динко Костадинов Динков, уведомен надлежно за пленума,поканен многократно да си издължи членския внос.

Присъстваха на открития пленум и другарите:,Веселин Димитров Василев, Георги Атанасов Бесалев и Димитър Петров Димов.

Съпредседателят Георги Иванов Георгиев откри пленума и предложи за ръководство на пленума Румен Сакеларов за председател и Васил Жеков за протоколчик.Други предложения не бяха направени. Предложението на др. Георги Иванов беше прието, като за него гласуваха  8 члена на НК плюс 1 съвещателен глас.

Др.Румен Сакеларов предложи следния дневен ред:

1.Разглеждане на докладната на Председателя на НКРК по отношение бездействието на Йордан Иванов Малджански,грубото нарушаване на Устава и Програмата на партията, включително и незаплащане на членския си внос, въпреки многократните му напомняния.Същия съгл.чл.6 от Устава е напуснал доброволно партията. Затова не е поканен на пленума.Предложи да се включи в тази точка и информацията, че и други двама члена на НК, които също не са платили членския си внос за повече от 2 тримесечие, въпреки напомнянето им в разговори, по телефона и във ФБ, да се смятат за доброволно напуснали партията съгласно чл.6 от Устава.

2.Попълване на НК с нови членове - докладва Георги Иванов и

3.Избор на съпредседател на НК на БРСП- докладва Георги Иванов

 Дневният ред беше приет с 8 гласа плюс 1 съв.глас.  

След направените разисквания по докладната се взе следното решение: Независимо, че г-н Малджански е самонапуснал партията, НК е длъжен да вземе отношение по докладната на председателя на НКРК и то е следното:

Приема за основателни всички изводи на председателят на НКРК, за бездействието и грубото нарушаване на Устава и програмата на партията от съпредседателя Йордан Иванов Малджански. Взема решение, на основание чл.41 от Устава, за неговото отстраняване от всички ръководни постове в партията: ПРЕДСТАВЛЯВАЩ ПАРТИЯТА, СЪПРЕДСЕДАТЕЛ на НК на БРСП,член Председателството и член на Националния комитет, като при гласуването, всички присъстващи гласуваха за неговото отстраняване, нямаше против,нямаше въздържали се, тоест не 2/3 както се изисква, а всички членове на НК плюс председателя на НКРК гласуваха за неговото изваждане от НК и снемане от всички изборни длъжности в партията.По тази точка изказване направиха др.др.Георги Иванов, Стоян Василев,Георги Станев и Зюлкюф Бурук.

В изказването си, касиера на НК др.Зюлкюф Бурук докладва, че членски внос от членовете на НК Йордан Малджански, Динко Костадинов Динев не е постъпвал за цялата 2020 г. и първото тримесечие на 2021 г , а от Росица Димитрова Антова не е постъпвал чл.внос за второто шестмесечие на 2020 г. и първото на 2021 г..

НК прие информацията за доброволно напускане на партията, съгласно чл.6 от Устава на др.Росица Димитрова Антова и Динко Костадинов Динков.

По т.2 от дневния ред

По тази точка от дневния ред се проведе  избор /кооптиране/ на нови членове на НК. Постъпи предложение от др. Георги Иванов за членове  на НК да бъдат избрани др.Веселин Димитров Василев-ЕГН 8207045565 , Димитър Петров Димов- ЕГН Мартин Иванов ЕГН

Започна обсъждане на кандидатите за членове на НК.Председателстващият пленума др.Сакеларов даде думата на всеки един от кандидатите да се представят, да споделят мисли по бъдещата им работа в НК. Въпроси към кандидатите зададоха др.Георги Иванов,Максим Генов и Петър Василев. За всеки кандидат се гласува по отделно:

За др.Веселин Димитров Василев- за 8 гласа против 0,въздържали се 0;

За Георги Атанасов Бесалев            - за 8 гласа, против 0, въздържали се 0;

За Димитър Петров Димов              - за 7 гласа,против 0, въздържали се  1

 

Премина се по т.3 от дневния ред.Георги Иванов предложи за съпредседател Георги Митков Станев. Други предложения не постъпиха.Др.Румен Сакеларов подкрепи предложението за съпредседател да бъде избран др.Г.Станев. В изказването си др.Станев прие да изпълнява тази отговорна длъжност и обеща в най-скоро да имаме организация и в Бургаска област. При гласуване за предложението др.Георги Митков Станев да бъде новия съпредседател на местото на Йордан Иванов Малджански, за гласуваха 7 /седем/ члена от старите членове на НК и тримата нови членове на НК, тоест беше избран единодушно!

Поради изтичане на дневния ред, пленума беше закрит!

 

Председателстващ пленума:                                    Протоколчик:

                                                           /Р.Сакеларов/                                           /В.Жеков/

СЪПРЕДСЕДАТЕЛ:…………………………………/Георги Иванов Георгиев/

СЪПРЕДСЕДАТЕЛ:…………………………………./ Георги Митков Станев/

Прочети в раздел "Новини-Декларации" нова декларация от 25 .01. за отношението на БРСП към решението за изучаване на "комунизма"в 10-тите класове на училищата
Важно съобщение:
Съгласно решение на СГС от 02.08.2017 г.от НК са заличени Димитър Метаксов Кичуков и Никола Геориев Арнаудов.От НКРК е заличен Николай Иванов Александров.На VІ-тия пленум, състоял се на 05.08.2017 г.на тяхно место са избрани др.др.Иван Христов Гецов и Мирослав Илиев Янков, а за член и председател на НКРК е избран Илия Христов Йовчев.
bottom of page